De boekhouding: doe je het zelf of besteed je het uit?

Veruit de meeste ondernemers hebben een hekel aan het bijhouden van de administratie en willen alleen maar bezig zijn met de dingen waar ze goed in zijn; Het ondernemen zelf! Al die regels, wetgeving en belastingaangiftes en deadlines waaraan de ondernemer zich moet houden. Laten we vooral dan de tijd niet vergeten dat het voor de ondernemer kost om de administratie te doen.... Toch doen veel ondernemers nog altijd de administratie zelf. Vooral beginnende ondernemers kiezen er vaak voor om zelf de administratie te doen. Is er ook een andere manier?

Wat wil je bereiken?
Veel ondernemers denken dat het zelf voeren van de administratie geld bespaart. Je hoeft immers minder tijd de vragen van het administratie- of accountantskantoor en bent dus voordeliger uit. Dat zelf boeken heeft helaas niet altijd het gewenste resultaat. "De ondernemer wil het wel graag zelf doen, maar hebben vaak niet de benodigde kennis in huis. Omdat de prioriteit van de ondernemer niet ligt bij het voeren van de boekhouding komt de administratie vaak op de 500e plaats. Begrijpelijk, maar je hebt een stevige boekhouding wel nodig: "Met Cijfers meet je hoe succesvol je bent."

Ben jij beginnend ondernemer?
En doe je zelf de administratie om kosten te besparen? Let dan op dat het je juist geen geld kost! Dat gebeurt maar al te vaak bij beginnende ondernemers. Zo maken ze geen gebruik van voordelige regelingen, simpelweg omdat niemand ze erop wijst.Wat je ook vaak ziet bij beginners "Ze hebben geen geld opzij gezet voor de inkomstenbelasting die er aan zit te komen, weten nauwelijks of in de plus of min staan en dat alles leidt soms tot moeilijkheden.

Moet je dan alles uitbesteden?
Nee hoor – maar je kunt je accountant of boekhouder wel je boekhouding laten controleren, wat makkelijk gaat met een boekhoudprogramma waarin online meegekeken wordt. Door deze samenwerking is het doorvoeren van een correctie zo gebeurd.  “Zo krijg je geen nare verrassingen, maar krijg je wel het hoognodige inzicht. Bovendien kan hij of zij je helpen met zaken  waar niet alle beginnende ondernemers aan denken.”

Wil je toch wat zelf doen?
Met de Online starter van 365Accounting kun je heel gemakkelijk zelf je verkoopfacturen versturen. Je hoeft écht niet boekhoudkundig onderlegd te zijn om snel een factuur naar je klant te sturen. Voordeel van dit zelf doen, je bespaart direct op je kosten van de accountant of administratiekantoor omdat alles direct de boekhouding in gaat. Je loopt geen risico met dubbele factuurnummers en ook de BTW is geen enkel probleem!

Je ziet het. Met handige software ben je snel in staat controle over je boekhouding te krijgen en ook nog eens enkele duur betaalde euro's te besparen door enkele zaken zelf te doen? Benieuwd wat dit voor je kan opleveren? Informeer bij ons naar de mogelijkheden!